De la naștere la înviere – ziua 16

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 16

CASA LUI LEVI – ANTURAJ CIUDAT

„Levi i-a făcut (lui Isus – n.a.) un ospăţ mare la el în casă; şi o mulţime de vameşi şi de alţi oaspeţi şedeau la masă cu ei.” (Luca 5:29)

Aceasta este o adevărată evanghelizare. Vameşul Levi (Matei) îl urmează pe Domnul Isus şi dă un banchet mare la el acasă, în cinstea Lui. Invitaţii la masă sunt prietenii de la vamă, Domnul Isus şi ucenicii Săi. Cu siguranţă a fost o ocazie deosebită.

E normal ca feţele bisericeşti să privească cu asprime la o aşa sărbătoare. De ce se „adună” Isus cu astfel de personaje? Oare nu ştie că vameşilor li se dusese vestea că sunt profitori şi că lucrează mână-n mână cu romanii? Un tânăr în ascensiune (iar Isus era unul dintre ei) nu ar trebui să petreacă timpul cu un astfel de anturaj.

Însă Isus se simţea bine între cei cu care stătea la masă. Se bucura împreună cu ei, mânca din aceeaşi oală cu ei, îi asculta şi le răspundea la întrebări. Cât despre religioşi, aceştia îl consideau în cel mai bun caz un eşec, iar în cel mai rău caz o ameninţare. În cele din urmă se vor sfătui să-l omoare, însă deocamdată îl tratau cu un grad scăzut de ostilitate. De aceea le puneau tot felul de întrebări ucenicilor Lui, doar-doar vor avea un motiv să-L învinovăţească.

Dar Isus îi iubea şi pe farisei şi ar fi stat şi cu ei la masă, dacă L-ar fi invitat. Aceștia însă nu voiau să se asocieze cu EL, aşa că Domnul Isus petrecea timpul cu cei care se bucurau de prezenţa Sa. La un moment dat, Isus a spus următoarele cuvinte fariseilor, dar ei n-au înţeles o iotă: „Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi ci pe cei păcătoşi.” (Luca 5:31-32)

Primul pas spre însănătoşire este să recunoşti că ai o problemă. De aceea Domnul Isus petrecea timpul cu cei care păreau a fi un anturaj nepotrivit. Întotdeauna era între oamenii care avea nevoie de EL.

Tu câtă nevoie ai de EL? Cu cine petreci mai mult timp?

„Doamne Isuse, scoate-mi din inimă prejudecăţile şi criticile. Ajută-mă să nu-mi fie ruşine că petrec timp cu Tine. Amin!”

Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s