De la naștere la înviere – ziua 25

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 25

NAIN – ÎNMORMÂNTAREA ÎNTRERUPTĂ

„Apoi S-a apropiat, şi S-a atins de raclă. Cei ce o duceau, s-au oprit. El a zis: „Tinerelule, scoală-te, îţi spun!” Mortul a şezut în capul oaselor, şi a început să vorbească. Isus l-a dat înapoi maicii lui. ” (Luca 7:14-15)

Numai Domnul Isus putea face aşa ceva!

Astăzi moartea are o aşa mare putere şi este atât de înfricoşătoare încât, citind povestea despre fiul mort al unei văduve ce locuia în Nain (un cătun mic la câţiva kilometri de Nazaret), ne întrebăm dacă poate fi adevărată sau nu.

Numai Domnul Isus putea face aşa ceva!

Moartea ne îngrozeşte pentru că nu ne putem opune ei. Nu contează ce facem pentru a evita sau întârzia întâlnirea cu ea, la capătul drumului vieţii pe fiecare din noi ne aşteaptă ea… moartea! Statisticile sunt nemiloase. În prezent, zece persoane din zece se întâlnesc la un moment dat cu moartea.

Mai sunt două săptămâni până la Paşte. Suntem aproape de sfârşitul călătoriei noastre. Însă drumul spre Paşte trece prin Vinerea Mare. Înainte de Înviere este Răstignirea. În curând Domnul Isus însuşi va experimenta ce a simţit fiul acestei văduve sărmane. Va gusta moartea aşa cum este ea, însă nu va rămâne mort!

Numai Domnul Isus putea face aşa ceva!

Acesta este răspunsul final al lui Dumnezeu la problema morţii. Domnul Isus va intra în tunelul morţii şi va ieşi la capătul celălalt, viu şi nevătămat! Până acum lumea ştia totul despre moarte, dar nu ştia nimic despre Înviere. Însă Domnul Isus va schimba şi situaţia aceasta, pentru că EL este Învierea!

Deocamdată, văduva din Nain se bucură împreună cu fiul ei întors dintre cei morţi. „Toţi au fost cuprinşi de frică, slăveau pe Dumnezeu” şi au concluzionat: „Un mare prooroc s-a ridicat între noi; şi Dumnezeu a cercetat pe poporul Său.” Ce Mântuitor minunat!

În ziua aceea, în Nain, Domnul Isus a făcut ceva ce numai EL putea face. Astăzi este ziua în care numai EL poate schimba ceva în viaţa ta. Fii pregătit să te întâlneşti cu EL!”

„Doamne Isuse, Tu ai întrerupt înmormântarea pentru că ai biruit moartea. Vino şi în calea mea şi schimbă-mi starea în care mă aflu. Amin!”

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s