Trei pastori în Mozambic (7)

MTS MOZAMBIC. ZIUA #7. Dis-de-dimineață, am participat la devoționalul zilnic (de o ora și jumătate) al studenților de la Școala Biblica Africa Wa Yesu Nacala, în cadrul căruia mesajul motivator principal l-a avut pastorul Aurel Avram. Am vizitat, apoi, Centrul Vocațional din același complex, ai cărui cursanți, insușindu-și meseriile de tâmplar, electrician sau de afaceri de mica anvergura, dar și valorile creștine, plecaseră la casele lor. 
Am vizitat, apoi, Centrul (Clubul) de copii Afrika Wa Yesu Nacala, aflat în alta locație decât cele doua de mai sus, unul din cele PATRU fondate, coordonate și intretinute prin grija misionarei noastre Simona Caba, din Oradea, care face o lucrare minunata pe plaiurile mozambicane. (Felicitări părinților Simonei, și în special tatălui ei, Ioan Caba, care împlinește mâine, 25 iunie, de Ziua Independentei Mozambicului, 77 de ani!!! ) Mentionam ca acest centru pentru copii se afla lângă biserica Afrika Wa Jesu din Nacala, cunoscând o creștere semnificativa prin lucrarea cu copiii. 


Pe la mijlocul zilei, am participat la întrunirea unui grup de adolescenți creștini, majoritatea proveniți dintre musulmani, pe care i-am încurajat sa rămână strâns alipiti de Domnul și de planurile divine fata de fiecare din ei. Apoi am vizitat o foarte mica parte din zona musulmana încercând sa împărtășim Evanghelia; unul dintre musulmani a recunoscut, în cele din urma, ca Isus a murit pentru păcatele sale, și a făcut rugăciunea de invocare a ajutorului Mântuitorului. Seara am fost invitati la masa de familia Rodney și Ellie Hein, fondatorii Afrika Wa Yesu, cu care am avut discuții complexe, edificatoare, frumoase și savuroase… Aceștia ne-au spus ca Simona este „un dar al lui Dumnezeu pentru Mozambic”, și ca ar dori „multiplicarea Simonei” în zona lor de lucrare❗ Viata extraordinara de misiune a acestei familii poate fi găsită în cartea ‘Mozambic – dincolo de umbra”, Editura Cartea Cărții, Oradea. O noua zi de neuitat! Slăvit sa fie Domnul pentru toate!

Acest articol a fost publicat în Misiune Mozambic. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Trei pastori în Mozambic (7)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s