Unii pastori au auzit membrii bisericii repetând teorii ale conspirației

Un sondaj al Lifeway Research din SUA concluzionează că „mai multe teorii ale conspirației sunt vehiculate în cercuri conservatoare din punct de vedere politic”.

Între septembrie și octombrie 2020, Lifeway Research a colectat răspunsurile a 1.007 pastori protestanți ai bisericilor din Statele Unite.

49% dintre respondenți au fost de acord cu propoziția: „Aud frecvent membri ai congregației mele repetând teoriile conspirației pe care le-au auzit despre motivul pentru care se întâmplă ceva în țara noastră. Scott McConnell, director executiv al Lifeway Research a spus: „ Bisericile creștine ar trebui să fie locuri concentrate pe adevăr . Cu toate acestea, jumătate dintre pastori aud des răspândirea ipotezelor despre comploturi. Aceasta este o deconectare uimitoare. ”

McConnell a adăugat că „se pare că mai multe teorii călătoresc în cercuri conservatoare din punct de vedere politic, ceea ce corespunde procentelor mai mari din bisericile conduse de pastori protestanți albi”.

Efectul: creștinii văzuți ca anti-intelectuali

Pentru a comenta prezența teoriilor conspirației în bisericile protestante, Lifeway a citat-o ​​și pe apologeta creștină Mary Jo Sharp, autoarea cărții Living in Truth: Confident Conversations in a Conflicted Culture .

„ Iresponsabilitatea cu informațiile dezvăluie impactul mărturiei unui creștin asupra celor din comunitatea lui și, prin intermediul rețelelor sociale, asupra lumii mai largi”, a spus ea. „Non-creștinul poate începe să creadă sau să devină mai înrădăcinat în credința populară cultural că creștinii sunt anti-intelectuali, inclusiv anti-știință ”.

Potrivit lui Sharp, înainte ca creștinii să împărtășească ceva în persoană sau pe rețelele de socializare, ar trebui mai întâi să întrebe: „Cum va afecta acest lucru capacitatea mea de a împărtăși vestea bună a lui Isus Hristos?”

Teoriile conspirației vs evanghelizarea

Interesant este că Lifeway Research a menționat că „în timp ce jumătate dintre pastori observă că își aud frecvent membrii bisericii împărtășind teoriile conspirației, un studiu anterior a arătat că membrii bisericii ar putea să nu împărtășească evanghelia atât de des ”.

sursa: https://evangelicalfocus.com/

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s