Noaptea cercetatorilor – editia 2021

Pe 24 și 25 septembrie, puteți descoperi lumea extraordinară a științei, prin zeci de activități destinate minților curioase de toate vârstele: zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziții pentru stimularea creativității, a gândirii critice, a curiozității, dar și dezbateri sau conferințe pe teme de interes în cercetare. Evenimentul, desfășurat sub tema „ReCoNnect – The Green Deal”, aduce zona de cercetare de excelență din România în fața publicului larg și se desfășoară în numeroase orașe din țară într-un mod interactiv, educativ și distractiv. Cele mai mari institute de cercetare și cele mai importante instituții de învățământ superior din România și-au unit eforturile pentru a oferi o experiență spectaculoasă publicului.

Noaptea cercetătorilor europeni se desfășoară anual în peste 300 de orașe europene, iar în România, anul acesta, are loc în orașe precum București, Timișoara, Cluj, Suceava, Galați, Brăila, Baia Mare și multe altele. Cu ocazia evenimentului, publicul larg va putea intra în dialog cu cercetători și va putea urmări experimente spectaculoase, demonstrații live și conferințe fascinante de știință.

La Suceava, evenimentul se desfășoară pe 24 septembrie, între orele 16.00 și 22.00, pe platoul din fața Universității „Ștefan cel Mare”, iar pe 25 septembrie, între orele 10.00 și 14.00, în Fălticeni, în Piața „Nada Florilor”, și în Târgu Neamț, în fața Primăriei.

Participarea la toate activitățile este gratuită.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s