Agenția Penticostală de Misiune Externă cheamă credincioșii să ajute victimele cutremurului din Turcia

Iubiți credincioși,

Tragedia din Turcia și Siria ne-a reamintit că trăim vremurile din urmă, când veștile despre cutremure de pământ, războaie și alte încercări vor veni peste pământ cu o și mai mare intensitate. În timp ce la nord de țara noastră este un război dur, iar la sud milioane de oameni și-au pierdut locuințele din pricina cutremurului, noi am fost păziți de mâna Domnului și suntem recunoscători pentru aceasta.

Un slujitor al Evangheliei din orașul Antiohia, cândva un punct de misiune al apostolului Pavel, a spus:
„Totul este în ruine, biserica s-a prăbușit, casa mea e pierdută, nu mai avem nimic. Oamenilor le este frig, foame și nu au niciun adăpost. Sunt plânsete și țipete peste tot. Mulți se află sub clădirile prăbușite. Iar ajutorul încă nu a sosit.”

Pentru acești oameni durerea crește de la zi la zi. Avem informații despre unii creștini care au murit, în timp ce alții încă sunt acoperiți de dărâmături. În mod miraculos, Yoel, un băiat de 10 ani, a fost salvat, dar ambii părinți, Hakan și Pola, o familie de slujitori în biserică, au pierit sub ruine. Zeci de mii de familii îndură o durere surdă în condiții de trai greu de imaginat.

Și în Siria situația este extrem de dificilă, mai ales că orașul Aleppo este de multă vreme afectat de război. În Aleppo trăiește o mare comunitate de creștini, marginalizați și persecutați de multă vreme, iar aceștia au nevoie de ajutorul nostru.
Lucrătorii români care sunt în Turcia sunt pregătiți să transmită ajutorul bisericilor din România. Biserica turcă, deși este o minoritate persecutată în această țară, s-a organizat exemplar și a trimis zeci de reprezentanți la fața locului. Imediat au activat trei cantine mobile din care distribuie mâncare caldă și apă celor mai greu afectați. În mod concret, acestea sunt căile prin care putem ajuta:

  1. În primă fază se pot face donații financiare pentru asigurarea hranei care se pregătește în cantinele existente. Cheltuiala pentru cantina mobilă care deservește aproape 500 de oameni este de 2000€/zi.
  2. În faza a doua, dacă frații noștri vor primi permisiunea de a distribui ajutor material, vom organiza transporturi cu lucruri de stringentă necesitate.
  3. În faza a treia ne vom pregăti să trimitem pe termen scurt echipe care să ofere ajutor practic bisericilor turcești și să împărtășească dragostea lui Hristos.

Donațiile pentru a ajuta în prima etapă, aceea de distribuire a hranei, pot fi trimise în conturile bancare ale APME, cu mențiunea: „Cutremur – Turcia+Siria”.

Fundația APME – Cont bancar deschis la Banca Transilvania
RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802
EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801
USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802
GBP: RO97 BTRL GBPC RT00 G897 1801
Banca Transilvania – SWIFT CODE: BTRLRO22

Fie ca lumina noastră să strălucească în aceste zile, iar oamenii să Îl slăvească pe Dumnezeu în urma slujirii bisericilor din România!

IOAN FILIP
Președintele CCP

LIVIU AXINTE
Vicepreședintele CCP
Coordonator Departament Logistic

GHEORGHE RIȚIȘAN
Președinte APME

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s