De la naștere la înviere – ziua 23

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 23

ÎN CEZAREEA LUI FILIP – EŞTI ÎN SIGURANŢĂ?

„Isus a plecat cu ucenicii Săi în satele Cezareii lui Filip. Pe drum le-a spus: … oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui.” (Marcu 8:27, 35)

La un moment dat, trebuie să te hotărăşti!

Întotdeauna e aşa, nu? Te poţi gândi la o ofertă de serviciu, dar în cele din urmă trebuie să spui „da” sau „nu”. Poţi să fii acceptat la şase facultăţi diferite şi apoi să treci prin agonia alegerii, însă mai devreme sau mai târziu, trebuie să spui „da” uneia şi „nu” celorlalte. Poţi visa la locul în care te vei muta, poţi chiar vizita locuri disponibile şi să vezi posibilităţile, dar la un moment dat trebuie să faci o alegere.

Nu poţi să stai „în cumpănă” pentru totdeauna.

La fel este şi în viaţa spirituală. Domnul Isus se află cu ucenicii Săi în Cezareea lui Filip, un oraş în partea de nord a lui Israel, la poalele muntelui Hermon. Astăzi este cunoscut sub numele de Banias. Acolo, Simon Petru rosteşte cuvintele memorabile: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!” (Matei 16:16) Apoi, Domnul Isus le descoperă faptul că în curând va fi răstignit în Ierusalim. Ce ar mai fi de spus după toate acestea? Un singur lucru.

Fiecare din noi avem doar o viaţă de trăit. Provocarea este aceeaşi pentru toţi: în cei câţiva ani pe care-i avem de trăit pe planeta Pământ, ce faci cu ce ţi-a dat Dumnezeu? Poţi să „îţi scapi viaţa” acum doar pentru a o pierde mai tâziu, sau poţi să „îţi pierzi viaţa” acum, urmându-L pe Domnul Isus, pentru a o câştiga la sfârşit. Asta este alegerea: după ce ai hotărât, totul se schimbă în viaţa ta.

Misionarul Jim Elliot, care a murit ca martir, a spus: „Cel care renunţă la ce nu poate păstra şi păstrează ce nu poate pierde nu este un prost, ci un înţelept!”

Dacă trăieşti doar pentru carieră, cu ce te va ajuta aceasta în primele 10 secunde după ce mori? Pe când, dacă îţi petreci viaţa slujind Împărăţia lui Dumnezeu, drumul nu va fi uşor, dar după ce mori nu vei regreta alegerea pe care ai făcut-o!

Deci, ce spui: eşti în siguranţă, sau nu?

„Doamne Dumnezeule, dă-mi curaj să nu-mi fie ruşine de Tine. Ajută-mă să mărturisesc credinţa mea în Tine şi să te urmez toată viaţa. Amin!”

Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s